Onderwijs is supporter van Horster Sportakkoord

Eind november tekenden bijna 80 verenigingen en lokale organisaties het Horster Sportakkoord. Op 19 december zette ook Dynamiek Scholengroep hun handtekening. “Alle basisscholen en voortgezet onderwijs zijn supporter van ons lokale sportakkoord!”, aldus wethouder Han Geurts.

Zo veel mogelijk kinderen in beweging

Voordat het zover was, zorgde beweegcoach Chantal eerst voor een energizer. “Steeds meer scholen gaan – naast de reguliere gymlessen – op zoek naar nog meer beweging op school, zoals bewegend leren. Het is belangrijk dat wij daarin het goede voorbeeld geven. Kinderen kunnen door beweging niet alleen beter leren. Ook beter onthouden! En daar draag ik graag mijn steentje aan bij.” Directeur Jos Baggen is het met Chantal eens. “In goede hoop ondertekenen we dit akkoord. En samen stimuleren we zo veel mogelijk kinderen om meer te bewegen.”

“Kinderen zijn de inwoners van de toekomst”

Wethouder Han Geurts is ervan overtuigd dat scholen de inwoners van de toekomst maken. “School is dé plek waar kinderen kennis kunnen maken met sport. Met Sport aan de Maas laten we kinderen ontdekken dat sporten en bewegen leuk is. En tegelijkertijd stimuleren we dat kinderen om zich aansluiten bij verenigingen uit de buurt. Ik ben blij dat alle scholen en het voortgezet onderwijs in gemeente Horst aan de Maas met ons meedoen. Samen maken we het verschil en geloven we in de kracht van sporten en bewegen.” Naast het Sportakkoord werd ook de samenwerking tussen gemeente Horst aan de Maas en alle scholen met drie jaar verlengd. Samen zorgen ze voor het realiseren van een gezonde en sportieve leefstijl bij kinderen en jongeren in de gemeente. Het dagelijks stimuleren van sporten en bewegen, het versterken van het gymonderwijs en sportieve schoolpleinen zijn daar voorbeelden van.

Sportakkoord voor en door Horst aan de Maas

Het Horster Sportakkoord is voor én door de verenigingen, organisaties en inwoners van Horst aan de Maas. Samen verzamelden ze dromen en ambities. Die zijn vertaald naar concrete plannen om ervoor te zorgen dat alle inwoners meer en beter sporten en bewegen. Iedereen kan meedoen. En onze vitale verenigingen en ook onderwijs leveren daar een belangrijke bijdrage aan.

Lees hier meer over het Horster Sportakkoord.