Minister de Jonge onder de indruk van Horst aan de Maas

Minister Hugo de Jonge maakte op donderdag kennis met verschillende inwonersinitiatieven, zoals Expeditie Sevenum en Afslag 10. Hij was zichtbaar onder de indruk van de inzet van de bewoners: “Samen maken ze zich sterk om de dorpen in Horst leefbaar te houden.”

Op donderdag 14 maart nodigde CDA Horst aan de Maas Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport uit. Hij maakte kennis met de inwonersinitiatieven in Horst aan de Maas. Net als de visie en de aanpak van krimp, ontgroening, het reactiveren van mensen en het zorgen voor elkaar. Maar ook de Gezondste Regio en Funpop kwamen aan bod.

Actieve inwoners

Ook Expeditie Sevenum en Afslag 10 waren aanwezig. Ger van den Munckhof (voorzitter Expeditie Sevenum) en Ton Hagens (voorzitter Afslag 10) hebben de Minister bijgepraat over de initiatieven. “Ik ben zeer onder de indruk van Horst, Sevenum, Kronenberg en Evertsoord. Veel bewoners zijn erg actief om initiatieven op te pakken en te ontplooien. Samen maken ze zich sterk om de leefbaarheid in de dorpen te behouden en te vergroten.” Ook Sport aan de Maas helpt ze hierbij. “Bij beide initiatieven zijn we betrokken om verenigingen en diverse partijen ondersteuning te bieden. We helpen mee om diverse activiteiten werkelijkheid te laten worden en we denken mee over de toekomst”, zo vertelt Ellen Thijssen (verenigingsondersteuner Afslag 10).